Så får du ut mer av nätbingo

När du har kommit igång med bingo på nätet finns det många olika saker du kan göra för att få ut mesta möjliga av ditt spelande. Som bekant finns inga möjligheter att påverka själva spelet under dess gång, eftersom det är turen och slumpen som styr, men däremot kan man göra mycket annat för att få ut mer av spelet. Några exempel på det är bonusar, jackpots och minispel.

Bonusar erhåller man vanligtvis när man registrerar sig på en bingosajt eller ett nätcasino. I vissa fall behöver man göra en första insättning eller spela sitt första spel innan man får sin bonus. Bonusar förekommer i flera olika varianter, men det allra vanligaste är att man får spelpengar eller något motsvarande. Spelpengar, likt marker i exempelvis poker, är pengar som har samma värde som riktiga pengar men som – när man får de som bonus – man inte kan ta ut i kontanter. Genom att dra nytta av bonusar, vilket i princip är en slags välkomstpresent som man får för att man provar på en viss bingosajt, kan man samtidigt spela mer för mindre pengar och prova på lite olika ställen att spela på.

Ordet jackpot känns igen från andra populära spel som t.ex. poker, där det är mycket vanligt. Inom bingovärlden är jackpot fortfarande lite ovanligt men förekommer allt oftare på nätet, om än inte i de gamla bingohallarna. En jackpot är i princip bara en extra hög och tillfällig vinst, som ger spelarna en chans att vinna större och i vissa fall riktigt stora summor. Det hör till vanligheterna med jackpots på tiotusentals eller rentav hundratusentals kronor i poker, men något betydligt färre känner till är att det har utdelats jackpots som är flera gånger större i bingo. Flera personer har blivit miljonärer på bingo senaste åren, även om det hör till sakens natur – eftersom en jackpot är tillfällig, och varierande i storlek – att det inte är något vardagligt.

Man bör därför inte utgå ifrån att man kommer vinna de stora pengarna på bingo, men man kan likväl hålla utkik efter när en jackpot är på gång på den eller de bingosajter man föredrar. I många fall fungerar en jackpot så att det är en pott som gradvis växer, som kräver lite extra tur för att lyckas vinna, och desto längre den växer desto mer pengar rör det sig om. Om ingen vinner jackpot på några veckor eller månader så kan den därmed bli mycket stor. Det förekommer, både inom bingo och i andra spel på nätet, att jackpoten är hemlig. När så är fallet så vet man inte om på förhand att man tävlar om den eller i vart fall inte i god tid, och den blir då en särskilt speciell krydda på spelet för vinnaren.

Oftast är det dock ingen hemlighet och det är här man som spelare bör vara uppmärksam. Det kan nämligen vara så att man bara tävlar om jackpoten under vissa spel eller på vissa tidpunkter och då gäller det att man spelar just där och då. Alla spelar bingo av lite olika anledningar, men ingen skulle nog tacka nej till en extra stor vinst, så därför bör man läsa på lite extra om detta på den eller de bingosajter man föredrar.

Utöver jackpots och välkomstbonusar finns det ibland andra sorters förmåner, som ibland kallas för bonusar och ibland något annat. Vissa bingosajter ger lite extra spelpengar för dina pengar i början eller slutet av månaden, eller vissa tider eller dagar i veckan, vilket man också kan dra fördel av. I några fall kallas detta för ”Happy hour” och det finns vissa likheter, om än vaga, med det välkända uttrycket från klubbar och barer – man får mer för samma pengar, helt enkelt. Och det vinner förstås du som spelare på allra mest.