Bingotips

Bingo är ett spel där turen avgör vem som vinner. Man kan inte styra hur spelet kommer fortlöpa, men däremot kan man ibland påverka sina chanser. Ett exempel på det är att man spelar med två bingobrickor istället för en, vilket kan dubbla chanserna. Detta är dock inte som är vare sig mer eller mindre lönsamt i längden om kostnaden också dubblas, men om kostnaden är lägre för två spelbrickor jämfört mot två olika spel med vardera en bricka så kan det faktiskt vara mer lönsamt.

Utöver det handlar bingo mer om att maximera sin spelupplevelse snarare än sina vinstchanser. I första hand bör man alltid sätta en enklare budget, det vill säga bestämma sig för hur mycket man vill investera i sitt bingospelande. Det gör man så tidigt som möjligt, helst redan innan man kommit igång, och, förutsatt att man följer sin egen budget, så är man nästan garanterad att de överraskningar som kan tänkas komma är positiva snarare än tvärtom. Det är lätt hänt att man glömmer bort tiden, och för den delen totalsumman, när man spelar och det är därför smart att vara förutseende. Eventuella pengar som man vinner spelar dock mindre roll – de kan man för all del omsätta direkt i nya spel, eftersom man inte förlorar något på det som man haft sedan tidigare.

En sak som kan förundra många nybörjare är chattrummet och den lite ovanliga dialog som ofta förs där. Precis som det finns förkortningar och termer unika för datorspelare, hästmänniskor och alla andra med gemensamma intressen så finns det också en särskild jargong för bingospelare. Utöver sedvanliga Internet-förkortningar, som ”LOL” för att indikera att man skrattar, finns flera relaterade till bingospelet. Dit hör till exempel ”GG” som betyder något i stil med ”grattis, tack för spelet”, ”JIV” för ”jag vill vinna”, ”YW” som betyder ungefär ”varsågod” och ”GL” som representerar ”lycka till”.

Dessa och många fler förkortningar kommer du snabbt plocka upp och göra till dina egna, och det kan rentav vara lite utmanande och roligt från början att försöka hänga med i dialogen. Det dröjer dock inte länge innan man har full koll på hur snacket går och skriver som ett riktigt bingo-proffs. Håll också ett öga öppet efter minispelen i chattrummet – man har inte spelat nätbingo på riktigt innan man provat dem!